Bağış Yayın Şartları ve Formu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi

Bağış Yayın Politikası ve Kuralları

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, üniversitede yapılan eğitim-öğretimi desteklemek, araştırmalara katkıda bulunmak ve kullanıcıların kültürel gereksinimleri doğrultusunda kütüphane koleksiyonunu geliştirmek amacı ile bağış yayın kabul etmektedir.

• Bağış yapmak isteyen kişi ve kurumların bağış yayınların bilgilerini içeren listeyi önceden Daire Başkanlığına iletmesi gerekmektedir. Liste için kütüphane web sitesinde bulunan “Bağış Yayın Formu” sekmesindeki “excel formatı” şablon dosya kullanılmalıdır.
  • Hazırlanan bağış yayın listesi kütüphaneye gönderilmeden önce “kutdokdb@ohu.edu.tr“ adresine e-posta olarak gönderilmelidir. Gönderilen bağış yayın listesinin kütüphane koleksiyonuna uygunluğu ile ilgili kontrol yapıldıktan sonra bağış olarak kabul edilebilecek yayınların bulunduğu listenin düzenlenmiş hali bağışlayan kişiye e-posta ile gönderilir.
  • Listelemesi yapılmamış yayınlar bağış olarak kabul edilmez.
  • Bağışlanacak koleksiyondaki el yazması ve nadir basma eser niteliği dışında kalanlardan güncelliğini yitirmiş olanlar kabul edilmez.
  • Koleksiyon Geliştirme Bölümü tarafından kütüphane koleksiyonu için uygun olduğuna karar verilen yayınlar teknik işlemleri yapılarak koleksiyona eklenir. Bağış yapan kişi veya kuruma Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi adına teşekkür mektubu/e-maili gönderilir. Bu sebeple yayın bağışında bulunan kişiler ad-soyad ve iletişim bilgilerini listenin son bölümünde bulunan alanda belirtmelidir.
  • Bağış yapılan yayın kütüphane koleksiyonunda (rezerv yayınlar hariç) mevcutsa kabul edilmez.
  • Daire Başkanlığı bağış yapılan yayınları hangi bölümde ve hangi kurallar doğrultusunda kullanıcılara sunacağı konusunda karar verme hakkına sahiptir.
  • Süreli yayınların bağış olarak kabul edilebilmesi için koleksiyonun başlangıcı ya da devamının kütüphanede bulunması gerekir.
  • Dergi, ansiklopedi vb. çok ciltli eserler cilt bütünlüğü oluşturuyorsa kabul edilir.
  • Daire Başkanlığı özel ya da tüzel kişilere, koleksiyon bağışı yapması için başvurabilir.
  • Daire Başkanlığı uygun gördüğü takdirde bağış olarak kabul ettiği yayınları iade etme veya başka bir kütüphaneye bağışlama hakkına sahiptir.
  • Fotokopi yayınlar, fiziksel açıdan kötü durumdaki yayınlar ve devamlılığı sağlanamayan süreli yayınlar bağış olarak kabul edilmemektedir.

BAĞIŞ YAYIN FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.

Son Güncelleme Tarihi:17.07.2020