“BİGEM” 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KARMA SERGİSİ


Üniversitemiz Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASPAM), Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile Resim Bölümü ve Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı kadın öğrenci ve öğretim elemanlarının ortaklaşa çalışmasıyla “Bigem” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisi düzenlendi.

Bölüm öğretim elemanlarımız Doç. Dr. Menekşe SAKARYA ve Dr. Öğr. Üyesi Hamide Tuba KIZILKAYA’nın birer giysi tasarımı sergide yer aldı. Ayrıca dördüncü sınıf öğrencilerimiz Berru TEKİNYILDIZ, Dilara GÜLMÜŞ, Elif GAZEL, Hediye İÇER, Nisa GÖÇMEN, Özlem ÇAĞLAYAN, Özge TOPALBEKİROĞLU, Rümeysa DİKMEN, Ruken GENÇ’in atık kağıtları geri dönüştürerek hazırladığı renkli giysi tasarımları da sergilendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye alanında 8 Mart’ta başlayan ve bir hafta süren serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, dekanımız Prof. Dr. Bilge Karatepe ve birçok sanatsever katıldı. Giysi tasarımları ve resim çalışmalarından oluşan toplam 48 eserin yer aldığı sergi, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.