Tarımsal Genetik Mühendisliği Anabilim Dalı, 2013-2014 öğretim yılı güz yarıyılından itibaren öğrenci kabulüne başlamıştır. Anabilim dalımızda 5 profesör, 2 doktor öğretim üyesi ve 6 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 13 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Anabilim dalımızda hem Türkçe hem de İngilizce yüksek lisans ve doktora programları sunulmaktadır. Anabilim dalında bulunan öğretim üyeleri tarafından BAP biriminden desteklenen projelerin yanı sıra TÜBİTAK, TAGEM, DOĞUŞ AR-GE ve uluslararası farklı birimlerden desteklenen projelerin bazıları tamamlanırken, bazıları halen aktif olarak yürütülmektedir.
Tarım sektörü, özellikle gen teknolojisi ve biyoteknoloji alanındaki gelişmelerle hızla değişmekte ve ileri düzeyde bilgi ile teknoloji kullanımını gerektiren bir yapıya dönüşmektedir. Son yıllarda, yerli çeşitlerin ıslahı ve tohumluk üretimi konusunda teşvikler artmış; ancak, bu alandaki uzman ihtiyacı da giderek büyümüştür. Özellikle moleküler tekniklerin bitki ıslahında yaygın kullanımı, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek uzmanların yetiştirilmesini zorunlu hale getirmiştir.
Tarımsal Genetik Mühendisliği Anabilim dalı, başta ziraat mühendisleri olmak üzere tarım alanında uzmanlaşmak isteyenler için bitki ıslahı ve genetiği, biyoteknoloji, tohumluk üretimi, tarımsal gen kaynakları ve biyoinformatik gibi konulara odaklanan yenilikçi bir eğitim sunmaktadır. Modern binası, son teknoloji ile donatılmış laboratuvarları ve alanında uzman akademik kadrosu ile programımız, yerli ve yabancı öğrenciler için en doğru tercih olacaktır.