DİSİPLİNLERARASI DİJİTAL TARIM ANABİLİM DALI


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde dijital teknoloji tarım sektörüne entegre ediliyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Disiplinlerarası Dijital Tarım Yüksek Lisans Programı öğrencileri, geleneksel tarım yöntemlerinin yanı sıra dijital teknolojinin tarım sektörüne entegrasyonunu da öğreniyor.

Fen Bilimler Enstitüsünde 2023'te açılan program, tarım teknolojisi ve dijital inovasyonu entegre ederek, öğrencilere tarım sektöründe yüksek lisans seviyesinde teknoloji tabanlı eğitim imkanı sunuyor. Öğrenciler dijital araç, veri analizi, sensör teknolojisi, yapay zeka, IoT (nesnelerin interneti) gibi dijital teknolojilerin tarım sektörüne entegrasyonunu öğrenerek, geleneksel tarım yöntemlerinin yanı sıra modern dijital çözümleri de kullanabilen uzmanlar olarak yetişiyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, AA muhabirine önemli faaliyet alanlarından birinin de tarım olduğunu söyledi. 

Tarımın savunma sanayi kadar önemli olduğunu pandemi sürecinin herkese öğrettiğine dikkati çeken Uslu, şunları kaydetti:

"Tarımın dijitalleşmesi çok önemli. Veri bilimi, mühendislik ve tarımı birleştirilerek daha verimli üretim sağlayan dijital tarımın önemini bir kez daha anladık. Bu bağlamda üniversitemiz 2023'te Dijital Tarım Lisansüstü Programı'nı kurdu. Programda 20 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrenciler tarımda dijital dönüşüm mantığını çok iyi uygulayacak. Türkiye'de bu anlamda yapılan ilk çalışmadır."



Son Güncelleme Tarihi : 24.03.2025