Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 1994-1995 eğitim- öğretim yılında yüksek lisans, 1995-1996 eğitim-öğretim yılında lisans öğrencisi alarak eğitim- öğretime başlamıştır. 2006 yılında doktora programı açılmıştır. Anabilim Dalımız 4 Profesör, 9 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 7 Araştırma Görevlisi’ nden oluşan genç, dinamik ve yetkin akademik kadroya sahiptir.
Anabilim Dalı kendi alanında oldukça saygın akademik ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirmekte ve TÜBİTAK, DPT, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmiş farklı bilimsel projeleri yürüten dinamik ve genç bir akademisyen kadrosu ile yeterli bir eğitim fırsatı vaat etmektedir. Avrupa Birliği ülkeleri ve diğer ülkelerle yapılan ikili anlaşmalar sayesinde lisansüstü öğrencilerimizin bir kısmı, öğrenimlerinin bir bölümüne Erasmus Programı kapsamında yurtdışında devam etmektedir.
Anabilim Dalı akademik yapısı Devreler ve Sistemler, Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği, Elektrik Makineleri, Elektronik, Enerji Tesisleri ve Telekomünikasyon olmak üzere 6 Anabilim Dalından oluşmaktadır. Ayrıca bölümümüz öğretim üyelerince yürütülen DPT, TÜBİTAK, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı destekli proje çalışmalarına bir kısım lisans öğrencisinin katılımı sağlanırken, bir kısım yüksek lisans ve doktora öğrencileri de burslu olarak çalıştırılmaktadır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı, bilgisayar destekli derslikleri ve yeni laboratuvar cihazları ile lisans öğrencilerini, proje destekli özel amaçlı AR-GE laboratuvarları ile lisansüstü öğrencilerini günümüz teknolojisine katkı sağlayacak yetkin Elektrik-Elektronik Mühendisleri olarak yetiştirmektedir.
Yüksek Lisans Programı sayesinde öğrenciler bilimsel etkinliklere katılma becerilerini geliştirmekte ve elde ettikleri sonuçları bilim camiasıyla paylaşmaktadır. Öğrenciler Türkiye’deki ve yurt dışındaki üniversitelerin ilgili Doktora programlarına kayıt olarak akademik kariyerlerine de devam edebilirler.
Baskı devre kazıma cihazı ile mikrodalga frekanslarında çalışan devre tasarımı
Enerji sistemleri laboratuvarında enerji nakil hatlarının modellenmesine ilişkin bir çalışma