2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında, 2023/2 dönemi sonuçlarına göre, bölümümüz Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı ve Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı’ndan öğrencilerimizin yürütücülüğünü yapacağı 7 proje destek almaya hak kazanmıştır. Danışmanlıklarını bölümümüz öğretim elemanlarından Prof. Dr. Mustafa BOĞA, Doç. Dr. Fulden KARADAL, Dr. Öğr. Üyesi Tuba SAKİN ŞAHİN ve Öğr. Gör. Gamze KOÇER ALAŞALVAR'ın yapacağı projeler aşağıda yer almaktadır.

 1. Ecemiş Çayı’ndan avlanma yöntemiyle elde edilen Salmo labecula türündeki alabalıkların mikrobiyal analizi

2. Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Niğde İlinde Üretilen Geleneksel Karışık Salçanın Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi 

3. Bakteriyofaj İçeren Aljinat Bazlı Filmlerin Üretimi ve Peynirde Aktif Ambalaj Olarak Kullanımı

4. Yumurta kabuğunun hayvan beslemede kullanılabilirliği

5. Hidrophonik Üretimde Atık Kasalarda Kullanımı

6. Çay atıklarının hayvan beslemede kullanılabilirliği

7. Fermente Siyah Havuç Tozu Artıklarının Kefir Üretiminde Kullanımı 

Proje yürütücüsü öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Son Güncelleme Tarihi : 05.05.2025