2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2024/1 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında, 2024/1 dönemi sonuçlarına göre, Bölümümüz Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı’nda 4 proje destek almaya hak kazanmıştır. Proje danışmanlıklarını bölümümüz öğretim elemanlarından Doç. Dr. Fulden KARADAL, Dr. Öğr. Üyesi Tuba SAKİN ŞAHİN ve Öğr. Gör. Dr. Gamze KOÇER ALAŞALVAR'ın yapacağı projeler aşağıda yer almaktadır.

1. Keçi yoğurdundan üretilen yayık tereyağı örneklerinde ve inek ve keçi kremasından elde edilen ev yapımı tereyağı örneklerinde mikrobiyel ve fizikokimyasal kriterlerin araştırılması

2. Escherichia coli O157:H7 ile kontamine edilen Antep Fıstık Ezmesinin bazı kalite parametrelerinin incelenmesi

3. Sucuklarda E. coli’nin Biyolojik Kontrolü için Bakteriyofaj Kokteyli Eklenen Aljinat Kaplamalarının Kullanımı

4. Farklı Doğal Bileşenlerin İlavesiyle Üretilen Elma Turşularının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Proje yürütücüsü öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Son Güncelleme Tarihi : 05.05.2025