| 1 | İşletmeciliğin tarihi gelişimi ve temel işletmecilik kavramları | [1] sayfa 18-25 | 
			
				| 2 | İşletmenin amaçları, özellikleri, fonksiyonları | [1] sayfa 27-30 | 
			
				| 3 | İşletmenin ekonomi içerisindeki yeri ve sınıflandırılması | [1] sayfa 30 | 
			
				| 4 | İşletmenin çevresini oluşturan kişi ve kuruluşlar, | [1] ders notları | 
			
				| 5 |  İşletmelerde büyüme olgusu, işletmelerarası anlaşma ve birlikler | [1] sayfa 50-55 | 
			
				| 6 | İşletmelerin kuruluşu, nedenleri, aşamaları | [1] sayfa 55-66 | 
			
				| 7 | İşletme kuruluş yeri seçimini etkileyen faktörler | [1] sayfa 66-79 | 
			
				| 8 | İşletmenin maliyetleri | [1] sayfa 79-86 | 
			
				| 9 | İşletmenin gelirleri, başabaş analizi | [1] sayfa 89-92 | 
			
				| 10 | Kapasite ve kapasite türleri | [1] sayfa 92-96 | 
			
				| 11 | İşletmenin performansı: Verimlilik, işgören verimliliği, fiziki verimlilik | [1] sayfa 97-105 | 
			
				| 12 | İşletmenin performansı, karlılık, üretkenlik, yeterlilik | [1] ders notları | 
			
				| 13 | Güncel işletme konuları | [1] sayfa 129-200 | 
			
				| 14 | Güncel işletme konuları | [1] sayfa 200-254 |