| 1 | Toplumdaki beslenme sorunları ve nedenlerinin neler olduğunu açıklar |
| 2 | Beslenmenin, sağlığın temelini oluşturduğunu kavrar |
| 3 | Yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini listeler |
| 4 | Besin öğeleri ve işlevlerinin neler olduğunu açıklar |
| 5 | Yaşlı bireylerde beslenme özelliklerini açıklar |
| 6 | Yaşlı bireylerde posalı beslenmenin önemini ayırt eder |
| 7 | Malnütrisyonun tanımını yapabilir ve yaşlılıkta önemini açıklar |
| 8 | Obezite ve obezitenin neden olabileceği tehditleri açıklar |
| 9 | Diyabeti ve Kardiyovasküler hastalığı olan yaşlılarda beslenme özelliklerini açıklar |
| 10 | Özel durumlarda beslenmenin nasıl olduğunu ayırt eder |
| 11 | Kişiye özgü beslenme faktörlerini analiz edebilir |