| 1 | Beslenmenin Tanımı, önemi ve sağlık üzerindeki etkileri | |
| 2 | Proteinler; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme. | |
| 3 | Karbonhidratlar; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme | |
| 4 | Yağlar; vücuttaki görevleri, kaynakları ve günlük gereksinme | |
| 5 | Vitaminler, mineraller ; vücuttaki görevleri. | |
| 6 | Besin grupları. | |
| 7 | Et,yumurta, Kurubaklagiller grubu besleyici değerleri | |
| 8 | Süt ve sütten yapılan besinler, besleyici değerleri. | |
| 9 | Sebze ve meyveler; besleyici değerleri. | |
| 10 | Tahıllar ve tahıl ürünleri, besleyici değerleri | |
| 11 | Yağlar ve şekerler, besleyici değerleri. | |
| 12 | Yeterli ve dengeli beslenmek için besin gruplarından günde kaç porsiyon alınmalıdır? | |
| 13 | Günlük beslenme durumunun değerlendirilmesi. | |
| 14 | Vücut Ağırlığının değerlendirilmesi . Beden Kütle İndeksi , hesaplanması ve değerlendirilmesi. | |