TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ / TARIMSAL GENETİK MÜHENDİSLİĞİ / TGM3022 - SEEDLING AND NURSERY TREE PRODUCTION

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Sebzecilikte fide ile üretimin nedenleri, ülkemizdeki fide üretiminin durumu, Fide üretimini etkileyen faktörler, tarımsal üretim ve uygulamaların doğal dengeyi sürdürülebilirlik açısından nasıl etkilediği konusuPlant Propagation (Principles and Practices).
2Fidesi ile üretilen sebze türleri ve fide üretim yöntemleriPlant Propagation (Principles and Practices).
3Yazlık sebze türlerinde fide üretimiPlant Propagation (Principles and Practices).
4Kışlık sebze türlerinde fide üretimiPrinciples of Vegetable Crop Production.
5Kaliteli fide elde edilmesinde gerekli uygulamalarPrinciples of Vegetable Crop Production.
6Fidelerde aşılamaPlant Propagation (Principles and Practices).
7Bir fidanlık tesisine ziyaret 
8Türkiye ve dünyada fidan yetiştiriciliğinin durumu ile ekonomik önemiPlant Propagation (Principles and Practices).
9Meyve fidanı üretim yöntemleri ve fidanlıklarda bulunması gereken tesislerPlant Propagation (Principles and Practices).
10Çöğür anaçları ve üretim yöntemleriPlug and Transplant Production A Growers Guide
11Vegetatif üretim yöntemleri ve klon anaçlarıPlug and Transplant Production A Growers Guide
12Fidan üretiminde kullanılan aşı yöntemleriPlug and Transplant Production A Growers Guide
13Bazı meyve türlerinde fidan üretimiPlug and Transplant Production A Growers Guide
14Genel tekrar