| 1 | Peynire işlenecek Süte Uygulanan Ön işlemler | 1 |
| 2 | Peynire işlenecek Süte Uygulanan Ön işlemler.Maya miktarının belirlenmesi. | 1 |
| 3 | teleme eldesi | 1 |
| 4 | Tuzlama | 1 |
| 5 | Ambalajlama ve depolama. Erzincan Tulum peyniri üretimi | 1 |
| 6 | izmir Tulum peyniri üretimi | 1 |
| 7 | Tulum Peynirlerinin Ambalajlaması ve Depolanması | 1 |
| 8 | Taze kaşar peynir üretimi | 1 |
| 9 | Olgun kaşar peyniri üretimi | 1 |
| 10 | Eritme Peyniri Karışımının Hazırlanması | 1 |
| 11 | Eritme Peyniri Karışımının Hazırlanması | 1 |
| 12 | Karışımın pişirilmesi | 1 |
| 13 | Peynir altı suyundan pıhtı eldesi | 1 |
| 14 | Pıhtının İşlenmesi. Lor peynirinin ambalajlanması ve depolanması | 1 |