| 1 | Su kalitesi kavramı ve temel parametreler | 1,2 |
| 2 | Su kaynakları ve kirlenme yolları | 1,2 |
| 3 | Numune alma ve taşıma teknikleri | 1,2,3 |
| 4 | Mikrobiyolojik kirleticiler ve sağlık etkileri | 2,3 |
| 5 | Koliform grubu bakterilerin belirlenmesi | 3 |
| 6 | Standart Plaka Sayımı (SPC) yöntemi | 3 |
| 7 | Filtrasyon ve membran teknikleri | 3 |
| 8 | Mikroskobik analiz teknikleri | 3 |
| 9 | Kimyasal parametreler ile mikrobiyolojik ilişki | 3 |
| 10 | Su kalitesi izleme ve kontrol planları | 1,2 |
| 11 | Mikrobiyolojik analiz sonuçlarının değerlendirilmesi | 3 |
| 12 | Sağlık riskleri ve önleme yöntemleri | 3 |
| 13 | Genel mikrobiyal risk etmenleri | 3 |
| 14 | Örnek vaka çalışmaları | 1,2,3 |