BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU / SU VE ATIK YÖNETİMİ TEKNİKERLİĞİ / SAY1005 - SU KALİTESİ VE MİKROBİYOLOJİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Su kalitesi kavramı ve temel parametreler1,2
2Su kaynakları ve kirlenme yolları1,2
3Numune alma ve taşıma teknikleri1,2,3
4Mikrobiyolojik kirleticiler ve sağlık etkileri2,3
5Koliform grubu bakterilerin belirlenmesi3
6Standart Plaka Sayımı (SPC) yöntemi3
7Filtrasyon ve membran teknikleri3
8Mikroskobik analiz teknikleri3
9Kimyasal parametreler ile mikrobiyolojik ilişki3
10Su kalitesi izleme ve kontrol planları1,2
11Mikrobiyolojik analiz sonuçlarının değerlendirilmesi3
12Sağlık riskleri ve önleme yöntemleri3
13Genel mikrobiyal risk etmenleri 3
14Örnek vaka çalışmaları1,2,3