| 1 | Giriş ve temel kavramlar | 1-2 | 
				| 2 | Süs Bitkilerinin ülkemizde ve dünyadaki yeri ve önemi | 1-2 | 
				| 3 | Fidanlık ve sera işletmeciliğinde yer ve yön seçiminin önemi, yer ve yön seçimine etki eden faktörler | 1-2 | 
				| 4 | Fidanlık ve sera işletmeciliğinde üretme ve yetiştirme çalışmaları, üretim yastıkları ile özellikleri, ebatları | 1-2 | 
				| 5 | Üretim ve yetiştirme ortamlarının özellikleri ve sterilizasyon | 1-2 | 
				| 6 | Bitkisel materyalde sulamanın önemi, toprak-bitki-su ilişkileri, başlıca sulama yöntemleri, sulama yöntemlerinin avantaj ve dezavantajları | 1-2 | 
				| 7 | Kamu ve özel sektör Fidanlıkları hakkında bilgi | 1-2 | 
				| 8 | Ara sınav |  | 
				| 9 | Seralarda aydınlatma, ısıtma, soğutma, gölgeleme, havalandırma | 1-2 | 
				| 10 | Peyzaj mimarlığı çalışmalarında kaplı fidan yetiştiriciliğinin önemi | 2 | 
				| 11 | Kaplı fidan sahalarının düzenlenmesi | 1-2 | 
				| 12 | Bitkisel materyalde farklı üretim ve yetiştirme yöntemlerine ilişkin bilgilendirme | 1-2 | 
				| 13 | Ağaçlandırma alanlarında, üretme ve yetiştirme ortamlarında gübre kullanımları | 1-2 | 
				| 14 | İzmir ve yöresinde ki çeşitli fidanlık ve sera işletmeciliğine ilişkin bilgilendirmeler, İzmir ve Türkiye genelinde ki bu tip işletmelerin dünyada ki örnekleriyle karşılaştırılması | 1-2 |