| 1 | İşletme kavramı, İhtiyaçlar ve İşletmenin işlevleri | Ders Kitabı (ss. 1-21) |
| 2 | İşletmelerin sınıflandırılması, Dünya ölçeğine göre işletmeler, İşletmelerin başarısının temel göstergeleri | Ders Kitabı (ss. 22-33) |
| 3 | İşletme çevresi, İşletmeler ve çevresel belirsizlik | Ders Kitabı (ss. 34-57) |
| 4 | Etik ve sosyal sorumluluk, Sosyal Sorumluluk düzeyleri, İlkeler ve standartlar | Ders Kitabı (ss. 62-87) |
| 5 | İşletmelerin kuruluşu ve büyümesi, Büyümenin getirdiği yararlar ve sakıncalar, Hukuki ve ekonomik açıdan birleşmeler | Ders Kitabı (ss. 88-106) |
| 6 | Yönetim kavramı, Yönetim piramidi, Yönetsel yetenekler, Yönetsel roller | Ders Kitabı (ss. 108-115) |
| 7 | Genel Tekrar | Ders Kitabı (ss. 1-115) |
| 8 | Yönetim fonksiyonları | Ders Kitabı (ss. 115-133) |
| 9 | İşletmelerde üretim ve pazarlama, Pazarlama karması | Ders Kitabı (ss. 134-155) |
| 10 | İşletmelerde insan kaynakları yönetimi | Ders Kitabı (ss. 156-176) |
| 11 | İşletmelerde muhasebe ve finansmanın önemi | Ders Kitabı (ss. 178-189) |
| 12 | Finansal yönetimin işletme faaliyetleri ile bağlantısı | Ders Kitabı (ss. 190-195) |
| 13 | Finansal planlama ve kontrol | Ders Kitabı (ss. 197-211) |
| 14 | Genel tekrar | Ders Kitabı (ss. 1-212) |