| 1 | Yiyecek içecek işletmelerinin örgüt yapısı hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir | 
			
				| 2 | Yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan araç ve gereçleri tanımaları ve kullanım alanlarını bilmeleri hedeflenmiştir | 
			
				| 3 | Barların yiyecek içecek işletmeleri için önemini kavramalarını sağlamak | 
			
				| 4 | Servis usullerini ve kurallarını bilme ve uygulama becerisi kazandırmak hedeflenmiştir | 
			
				| 5 | Kuver çeşitleri ve kuver açmanın kurallarının öğretilmesi hedeflenmiştir | 
			
				| 6 | Şarabın üretimi ve servisi ile ilgili kuralları öğrenmeleri hedeflenmiştir | 
			
				| 7 | Yüksek alkollü içeceklerin gruplandırılması ve servisi ile ilgili hususları bilme ve uygulama becerisi kazanmaları hedeflenmiştir |