NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ / NTO1014 - YİYECEK İÇECEK SERVİSİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Yiyecek içecek işletmelerini sınıflandırabilir.
2Yiyecek içecek işletmelerinde yönetim sürecinin aşamalarını ayırt edebilir.
3Menü tasarımını yapabilir.
4Satınalma ve teslim alma sürecini tanımlayabilir.
5Depolama prosedürünü açıklayabilir.
6Uluslararası yiyecek içecek terimlerinden örnekler verebilir.
7Gelir ve maliyet kontrolünün önem ve amaçlarını açıklayabilir.
8Sürdürülebilirlik ve gıda problemi ile ilgili çözüm üretme bilgisine sahiptir.