| 1 | Standardizasyon tanımı ve gelişim süreci. | [1}-[2]-[3] |
| 2 | Standardizasyonun üreticiye ve tüketiciye sağladığı faydaları. | [1}-[2]-[3] |
| 3 | Türk Standartları Enstitüsü ve Görevleri. | [1}-[2]-[3] |
| 4 | Ulusal ve uluslararası standardizasyon kuruluşları. | [1}-[2]-[3] |
| 5 | Kalite ve Kalite ile ilgili kavramlar. | [1}-[2]-[3] |
| 6 | Kalite ve Verimlilik. | [1}-[2]-[3] |
| 7 | Kalite Kontrol ve Toplam Kalite Yönetimi. | [1}-[2]-[3] |
| 8 | Kalite Maliyetler. | [1}-[2]-[3] |
| 9 | Kalite Güvencenin Önemi. | [1}-[2]-[3] |
| 10 | Kalite Yönetim Prensipleri, TS-EN-ISO 9000, TS-EN-ISO 9001. | [1}-[2]-[3] |
| 11 | TS-EN-ISO 9004, TS-EN-ISO 19011. | [1}-[2]-[3] |
| 12 | Mesleki Standartlar. | [1}-[2]-[3] |
| 13 | Tüketici Hakları. | [1}-[2]-[3] |
| 14 | Türkiyede Standardizasyon Tartışmaları. | [1}-[2]-[3] |