| 1 | İmalat ve hizmet işletmelerinde faaliyet yönetimi fonksiyonunun ve diğer fonksiyonlarla ilişkisinin anlaşılmasını sağlamak |
| 2 | Verimliliğin önemini, çeşitlerini ve ölçümünü öğretmek |
| 3 | Sistem ve üretim sistemlerinin anlaşılmasını sağlamak |
| 4 | Tesis yeri seçiminde kullanılan kilit unsurların ve analitik yöntemlerin anlaşılmasını sağlamak |
| 5 | Tesis yerleştirme kavramının ve tesis yerleştirmeyi etkileyen faktörlerin anlaşılmasını sağlamak |
| 6 | Sürece, mamule ve hücresel tipe göre tesis yerleştirmenin anlaşılmasını sağlamak |
| 7 | İş etüdü ve hareket etüdünde temel konuları anlamak |
| 8 | İş ölçümünü anlamak ve standart zamanın hesaplanmasını öğrenmek |
| 9 | Kapasite planlamasını ve planlamayla ilgili yöntemlerin anlaşılmasını sağlamak |
| 10 | Tahmin konularını ve tahminde kullanılan sezgisel yöntemlerin anlaşılmasını sağlamak |
| 11 | Talep tahmininde kullanılan sayısal yöntemleri öğrenmek ve uygulamak |
| 12 | Stok yönetimi, önemi ve stok kontrol yöntemlerini kavrama |
| 13 | Stok yönetiminde ekonomik sipariş modelini anlama |
| 14 | Kalite yönetiminde temel konuları, İstatistiksel Kalite Kontrol yöntemlerini anlama ve ISO 9000 standartlarını öğrenme |