| 1 | Tesis veya işletmenin tanımı | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 2 | Kurulacak işletme türleri ve özellikleri | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 3 | Bir işletme planının hazırlanması ve geliştirilmesi | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 4 | Fizibilite etüdü ve aşamaları | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 5 | Kuruluş yeri seçimi ve etkileyen faktörler | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 6 | Optimal kuruluş yeri | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 7 | Optimal kuruluş yeri seçiminde kullanılan yöntemler | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 8 | İşletmenin kuruluş analizi ve planlama çalışmaları | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 9 | Projenin uygulanması ve üretime geçiş | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 10 | İşletme kuruluşunda maliyet analizi | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 11 | Başabaş Analizi | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 12 | İşletme kuruluşunda kapasite seçimi | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 13 | İşletme yönetimi | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |
| 14 | Genel değerlendirme | Özgen, H ve A., Yalçın (2009) Temel İşletmecilik Bilgisi, Adana: Nobel Kitabevi. |