TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ / HASSAS TARIM VE TARIMSAL ROBOTLAR / HTR3026 - FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Yemlerin tanımı ve sınıflandırılması, yem değerini etkileyen faktörler.[1] s. 1-23; [3] s. 1-11;
2Kaba yemler ve sınıflandırılması (çayır ve meralar)[2] s. 12-18 [3] s. 12-39
3Yeşil yemler[2] s. 18-33; [1] s. 24-70
4Kuru kaba yemler[3] s. 57-71
5Kuru otlar ve saman genel karakteristikleri ve önemleri[2] s. 43-47
6Silaj yemleri, sınıflandırılmaları, avantajları, silo tipleri[2] s. 193-207; [3] s. 72-78
7Silaj ve silaj biyokimyası[2] s. 203-25; [3] s. 78-107
8Silajın besin değeri, kalitesi ve karakteristikleri[2] s. 236-246
9Köklü ve yumrulu kaba yemler[2] s. 35-39; [3] s. 108-115
10Konsantre yemler (taneler)[2] s. 55-76; [3] s. 128-143
11Konsantre yemler (endüstriyel yan ürünler)[1] s. 181-229; [2] s. 77-101; [3] s. 144-178
12Yem yağları, yem katkı maddeleri[2] s. 103-110; 137-157
13Karma yemler[2] s. 112-124
14Karma yem teknolojisi ve sürdürülebilirlik[3] s. 346-365