| 1 | Yemlerin tanımı ve sınıflandırılması, yem değerini etkileyen faktörler. | [1] s. 1-23; [3] s. 1-11; |
| 2 | Kaba yemler ve sınıflandırılması (çayır ve meralar) | [2] s. 12-18 [3] s. 12-39 |
| 3 | Yeşil yemler | [2] s. 18-33; [1] s. 24-70 |
| 4 | Kuru kaba yemler | [3] s. 57-71 |
| 5 | Kuru otlar ve saman genel karakteristikleri ve önemleri | [2] s. 43-47 |
| 6 | Silaj yemleri, sınıflandırılmaları, avantajları, silo tipleri | [2] s. 193-207; [3] s. 72-78 |
| 7 | Silaj ve silaj biyokimyası | [2] s. 203-25; [3] s. 78-107 |
| 8 | Silajın besin değeri, kalitesi ve karakteristikleri | [2] s. 236-246 |
| 9 | Köklü ve yumrulu kaba yemler | [2] s. 35-39; [3] s. 108-115 |
| 10 | Konsantre yemler (taneler) | [2] s. 55-76; [3] s. 128-143 |
| 11 | Konsantre yemler (endüstriyel yan ürünler) | [1] s. 181-229; [2] s. 77-101; [3] s. 144-178 |
| 12 | Yem yağları, yem katkı maddeleri | [2] s. 103-110; 137-157 |
| 13 | Karma yemler | [2] s. 112-124 |
| 14 | Karma yem teknolojisi ve sürdürülebilirlik | [3] s. 346-365 |