| 1 | Beslenmede genel ilkeleri bilerek ve Sağlık - Beslenme etkileşimini ve beslenmede sürdürülebilirliği açıklar |
| 2 | Kalp hastalıklarına beslenme özelliklerini bilir |
| 3 | Sindirim Sistemi Hastalıklarına beslenmenin etkilerini ve alınacak önlemleri bilir |
| 4 | Karaciğer Hastalıklarında beslenmei açıkar |
| 5 | Böbrek hastalıklarında beslenmeyi açıklar |
| 6 | Diabetes Mellitusda beslenmeyi bilir ve hasta eğitiminde kullanır |
| 7 | Obezitenin güncel ve yaygın bir sağlık problemi olduğunu bilerek bireylerin koruyucu önlemler alabilmelerini sağlar |
| 8 | Gebelik ve emziklik ve 0-1 yaş dönemi beslenme özelliklerini bilerek eğitim yoluyla aktarır |
| 9 | Beslenme kanser ilişkisini açıklar |
| 10 | Enfeksiyon hastalıklarında beslenme özelliklerini bilir |
| 11 | Sinir sistemi ve Kas iskelet Hastalıklarında beslenme özelliklerini açıkar |
| 12 | Zayıflık ve malnutrisyonda (PEM)beslenme özelliklerini bilir |
| 13 | Yoğun bakım hastalarında beslenme ile ilgili bilgilerini hastane uygulamalarında kullanır |
| 14 | Yaşlı-işçi -Sporcularda beslenme özelliklerini bilir |
| 15 | Kompleks sağlık sorunu olan hasta bireylerin beslenme ile ilgili durumunu değerlendirebilir ve sağlığın korunması ile ilgili beslenme eğitimi yapabilir |