ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / HEMŞİRELİK / HEM1014 - BESLENME İLKELERİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Beslenme ile ilgili temel kavramları, yeterli-dengeli beslenme ilkelerini ve besin–sağlık ilişkisini açıklar.
ÖÇ2Enerji ve yapı öğeleri olan karbonhidrat, lipid, su, protein, vitaminler ve minerallerin vücuttaki kullanımı, kaynakları, gereksinimleri ile yetersizlik/fazlalık durumlarını açıklar.
ÖÇ3Besin gruplarının kullanım–saklama–hazırlama ve satın alma özelliklerini açıklar.
ÖÇ4Sürdürülebilir sağlık hedefleri doğrultusunda besin hazırlama aşamasında yapılan işlemlerin besin kalitesine etkilerini söyler, beslenme sorunlarının nedenlerini ve bazı özel durumlarda beslenme ilkelerini açıklar