ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / HEMŞİRELİK / HEM1009 - BESLENME İLKELERİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklar
ÖÇ2Yeterli ve dengeli beslenmeyi tanımlayabilir ve Besin/Sağlık Etkileşimini açıklar
ÖÇ3Karbonhidratları, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
ÖÇ4Lipitleri, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
ÖÇ5Proteinleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
ÖÇ6Vitaminleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
ÖÇ7Su ve Mineralleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar
ÖÇ8Enerji Dengesini Etkileyen faktörleri açıklar
ÖÇ9Besin Gruplarını öğrenmek ve Kullanılma,saklanma ve satın alınma ile ilgili özellikleri söyler
ÖÇ10Besin hazırlama aşamasında yapılan işlemlerin besin kalitesine etkilerini söyler
ÖÇ11Özel durumlarda sağlıklı/hasta bireye (gebelik,emzirme,bebeklik,ergenlik ,yaşlılık dönemlerinde ) beslenme özelliklerini aktarır
ÖÇ12Sürdürülebilir sağlık hedefleri doğrultusunda besin israfının önlenmesi ve beslenme eğitiminin önemini açıklar