| ÖÇ1 | Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklar |
| ÖÇ2 | Yeterli ve dengeli beslenmeyi tanımlayabilir ve Besin/Sağlık Etkileşimini açıklar |
| ÖÇ3 | Karbonhidratları, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
| ÖÇ4 | Lipitleri, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
| ÖÇ5 | Proteinleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
| ÖÇ6 | Vitaminleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
| ÖÇ7 | Su ve Mineralleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
| ÖÇ8 | Enerji Dengesini Etkileyen faktörleri açıklar |
| ÖÇ9 | Besin Gruplarını öğrenmek ve Kullanılma,saklanma ve satın alınma ile ilgili özellikleri söyler |
| ÖÇ10 | Besin hazırlama aşamasında yapılan işlemlerin besin kalitesine etkilerini söyler |
| ÖÇ11 | Özel durumlarda sağlıklı/hasta bireye (gebelik,emzirme,bebeklik,ergenlik ,yaşlılık dönemlerinde ) beslenme özelliklerini aktarır |
| ÖÇ12 | Sürdürülebilir sağlık hedefleri doğrultusunda besin israfının önlenmesi ve beslenme eğitiminin önemini açıklar |