BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ / GKK2015 - GIDA KİMYASI VE BESLENME

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda Kimyasına Giriş, Sürdürülebilir Çevre, Beslenme ve Sağlık İlişkisi1
2Suyun Yapısı ve Gıdalarda Bulunan Su1
3Suyun Vücuttaki Görevleri1
4Karbonhidratların Sınıflandırılması, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri1
5Karbonhidrat Reaksiyonları1
6Karbonhidratların Vücuttaki Görevleri ve Karbonhidrat Kaynakları1
7Proteinlerin Yapısı ve Sınıflandırılması1
8Proteinlerin Fonksiyonel Özellikleri1
9Proteinler ve Beslenme1
10Lipidlerin Kimyasal Yapısı ve Sınıflandırılması1
11 Lipidlerde Meydana Gelen Reaksiyonlar ve Kalite İndeksleri1
12Gıdalarda Bulunan Lipidler ve Fonksiyonları1
13Vitaminlerin Sınıflandırılması ve Beslenmedeki Önemi1
14Minerallerin Sınıflandırılması ve Beslenmedeki Önemi1