| 1 | Hazır yemek sanayinin tarihsel gelişimi ve sınıflandırılması | [1]sf. 1-18. |
| 2 | Beslenme ilkeleri | [1]sf. 19-26. |
| 3 | Menü planlama | [1]sf. 46-54. |
| 4 | Mutfak planlama | [1]sf. 79-103. |
| 5 | Mutfak planlama - Hazırlık ve pişirme alanları | [1]sf. 103-111. |
| 6 | Ekipman seçimi ve yerleşimi | [1]sf. 115-124. |
| 7 | Hazır yemek sistemlerinde depolama | [1]sf. 127-133. |
| 8 | Hazır yemek sistemlerinde depolama | [1]sf. 134-140. |
| 9 | Hazır yemek sistemlerinde hijyen ve sanitasyon | [1]sf. 141-170. |
| 10 | Gıda güvenliği | [1]sf. 177-206. |
| 11 | Gıda hazırlama yöntemleri | [1]sf. 209-221. |
| 12 | Temizlik ve dezenfeksiyon | [1]sf. 223-242. |
| 13 | Temizlik ve dezenfeksiyon | [1]sf. 242-253. |
| 14 | Hazır yemek sistemlerinde kalite uygulamaları | [1]sf. 269-289. |