| 1 | Kalite kontrolün temel kavramları | [1] s1-14 |
| 2 | Gıda kalitesi ve gıda kalite kontrolüne ait temel tanımlar | [2] s1-32, , [3] s19-75 |
| 3 | Gıdalarda kalite kontrol uygulamaları: HACCP, GMP, GHP, ISO 9000, ISO 22000 | [1] s155-201, [2] s82-200, [3] s289-388 |
| 4 | Kalite güvence organizasyonu ve görevleri | [1] s15-22 |
| 5 | Kalite kontrol uygulanmasında genel ilkeler | [3] s1-14 |
| 6 | Gıdalarda kalite unsurları ve kalite özelliklerinin sınıflandırılması | [1] s23-78 |
| 7 | Gıdalarda kalite kontrol amacı ile yapılan fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal analizler-1 | [1] s111-136 |
| 8 | Gıdalarda kalite kontrol amacı ile yapılan fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal analizler-2 | [2] s33-48, [3] s15-17, [3] s141-174 |
| 9 | Gıdalarda kalite kontrol amacı ile yapılan fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal analizler-3 | [2] s33-48, [3] s15-17, [3] s141-174 |
| 10 | Gıdaların duyusal özellikleri ve duyusal analiz yöntemleri | [1] s85-93 |
| 11 | Gıda kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası standartlar | [1] s137-150 |
| 12 | Gıdalarda kalite değişimi, kontrol ölçütleri ve raf ömrü | [2] s201-243, [3] s175-200 |
| 13 | Gıdalarda kusur tipleri ve belirlenmesi | [1] s79-84 |
| 14 | Gıdalarda kusur tipleri ve belirlenmesi | [1] s79-84 |