| 1 | Biyoteknolojinin tanımı, tarihi, temel kavramlar | [1]sf. 1-6 |
| 2 | Biyoteknolojinin uygulama alanları | [1]sf. 7-14 |
| 3 | Gıdalarda biyoteknolojik uygulamalar | [1]sf. 15-22 |
| 4 | Nükleik asitler ve DNA sentezi | [1]sf. 23-30 |
| 5 | RNA ve protein sentezi | [1]sf. 31-36 |
| 6 | Genetik rekombinasyon | [1]sf. 37-43 |
| 7 | Genetik rekombinasyon | [1]sf. 44-50 |
| 8 | Gen aktarım yöntemleri | [1]sf. 51-55 |
| 9 | Gen aktarım yöntemleri | [1]sf. 56-62 |
| 10 | Rekombinant DNA teknolojisi | [1]sf. 63-69 |
| 11 | Rekombinant DNA moleküllerinin ve organizmaların oluşturulması | [1]sf. 70-75 |
| 12 | DNA'nın in-vitro koşullarda çoğaltılması | [1]sf. 76-81 |
| 13 | Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve gıdalar hakkında genel bilgi ve üretim teknikleri | [1]sf. 82-87 |
| 14 | Genetiği değiştirilmiş gıdaların güvenliği ve yasal düzenlemeler | [1]sf. 88-95 |