| 1 | Su aktivitesi, bağıl nem dengesi, sorpsiyon izotermleri | [1] s1-57 |
| 2 | Kütle ve yoğunluk, yoğunluğun basınç ve sıcaklıkla değişimi | [1] s59-75 |
| 3 | Gıdaların geometrik özellikleri | [1] s76-100 |
| 4 | Gıdaların reolojik özellikleri | [1] s145-222 |
| 5 | Yüzeyler arası gerilim, sıcaklık ve konsantrasyonun etkisi | [1] s247-283 |
| 6 | Geçirgenlik, iletkenlik ve direnç | [1] s285-310 |
| 7 | Gıdaların ısıl özellikleri | [1] s311-401 |
| 8 | Gıdaların elektrik özellikleri | [1] s403-430 |
| 9 | Gıdaların manyetik özellikleri | [1] s431-454 |
| 10 | Gıdaların elektromanyetik özellikleri | [1] s455-482 |
| 11 | Gıdaların optik özellikleri | [1] s483-511 |
| 12 | Gıdaların akustik özellikleri | [1] s539-549 |
| 13 | Radyoaktivite, radyasyon tipleri, radyoaktif aşınma | [1] s523-538 |
| 14 | Yerinde algılama ve kontrol sistemleri | [1] s551-583 |