| 1 | Gıda mikrobiyolojisinin tanımı ve tarihi, gıdalarda mikrobiyal aktivite | [1]sf. 1-9 |
| 2 | Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların sınıflandırılması, tipleri, rolü ve önemi | [1]sf. 10-20 |
| 3 | Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların bulaşma kaynakları | [1]sf. 21-28 |
| 4 | Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: iç faktörler | [1]sf. 28-35 |
| 5 | Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: iç faktörler | [1]sf. 36-43 |
| 6 | Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: dış faktörler | [1]sf. 44-51 |
| 7 | İndikatör mikroorganizmalar | [1]sf. 51-58 |
| 8 | İndikatör mikroorganizmalar | [1]sf. 59-64 |
| 9 | İndikatör metabolitler | [1]sf. 65-71 |
| 10 | Gıda zehirlenmesi ve gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar | [1]sf. 72-77 |
| 11 | Enfeksiyon etmeni patojen bakteriler | [1]sf. 77-83 |
| 12 | Enfeksiyon etmeni patojen bakteriler | [1]sf. 84-90 |
| 13 | İnvasif enfeksiyon etmenini patojen bakteriler | [1]sf. 91-99 |
| 14 | İnvasif enfeksiyon etmenini patojen bakteriler | [1]sf. 100-110 |