| 1 | Gıda, beslenme ve sağlık arasındaki ilişkiler, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmenin tanımı, beslenmede sürdürülebilirlik kavramı | [1]. [2].[3].[7] |
| 2 | Proteinler ve fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4] |
| 3 | Karbonhidratlar ve fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4].[5] |
| 4 | Lipidler ve fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4].[5].[6] |
| 5 | Nükleik asitler, enzimler ve hormonların yapısı ve fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4].[5].[6] |
| 6 | Vitaminler ve fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4].[5].[6] |
| 7 | Mineraller fonksiyonları | [1]. [2].[3].[4].[5] |
| 8 | Su ve elektrolitler | [1]. [2].[4].[5] |
| 9 | Fonksiyonel ve toksik bileşenler | [5].[6] |
| 10 | Fonksiyonel ve toksik bileşenler | [5].[6] |
| 11 | Gıda işleme tekniklerinin gıdaların besleyici kalitelerine etkileri | [6] |
| 12 | Özel gruplar için doğru ve sağlıklı beslenme prensipleri | [3].[7] |
| 13 | Özel gruplar için doğru ve sağlıklı beslenme prensipleri | [3].[7] |
| 14 | Farklı gruplar için diyet programı hazırlanması | [3].[7] |