| 1 | Gıda Bileşenleri, su ve su aktivitesi | [1]sf. 1-5 |
| 2 | Şekerlerin Sınıflandırılmaları ve konfügürasyonları | [1]sf. 6-12 |
| 3 | Mono, oligo ve polisakaritler | [1]sf. 13-19 |
| 4 | Polisakaritler | [1]sf. 20-25 |
| 5 | Maillard tepkimesi, enzimatik esmerleşme | [1]sf. 26-31 |
| 6 | Amino asitlerin yapıları ve özellikleri | [1]sf. 32-38 |
| 7 | Proteinlerin yapıları ve özellikleri | [1]sf. 39-44 |
| 8 | Proteinlerin yapıları ve özellikleri | [1]sf. 45-51 |
| 9 | Gıda bileşenlerinin fonksiyonel özellikleri | [1]sf. 52-57 |
| 10 | Lipitlerin sınıflandırılması ve kimyasal bileşimi | [1]sf. 58-63 |
| 11 | Lipit hidrolizi ve oksidasyonu | [1]sf. 64-70 |
| 12 | Enzimler, doğal toksik maddeler ve kontaminantlar | [1]sf. 71-76 |
| 13 | Enzimler, doğal toksik maddeler ve kontaminantlar | [1]sf. 77-83 |
| 14 | Fenolik bileşikler ve doğal renk maddeleri, doğal olarak gıdalarda bulunan lezzet | [1]sf. 84-91 |