| 1 | Bölüm tanıtımı, bilim ve mühendislik tarihi | [1] |
| 2 | Gıda Mühendisliğinin tarihçesi, Gıda Mühendisliği eğitimi, Gıda Mühendisinin görev ve sorumlulukları | [1] |
| 3 | Gıda ile ilgili temel kavramlar | [2]sf. 1-5 |
| 4 | Gıda sanayii hakkında genel bilgiler | [1] |
| 5 | Gıda maddelerinin bileşimi (proteinler, lipitler, karbonhidrat) | [2]sf. 49-280 |
| 6 | Gıda maddelerinin bileşimi (vitaminler ve mineraller) | [2]sf. 365-425 |
| 7 | Gıda maddelerinin bileşimi (enzimler, renk maddeleri, tat ve koku maddeleri, gıda katkı maddeleri) | [2]sf. 287-359; 463-576 |
| 8 | Gıdaların bozulması | [3]sf. 1-580 |
| 9 | Gıdalarda oluşan kayıplar ve çevresel etkileri-sürdürülebilir önlemler | [1] |
| 10 | Gıdalarda muhafaza teknikleri | [3]sf. 1-580 |
| 11 | Gıda teknolojileri (süt teknolojisi) | [4]sf.342-431 |
| 12 | Gıda teknolojileri (et teknolojisi, yağ teknolojisi) | [4]sf.302-331; 505-553 |
| 13 | Gıda teknolojileri (meyve ve sebze teknolojisi) | [4]sf.701-755 |
| 14 | Gıda teknolojileri (tahıl ve fermantasyon teknolojileri, vd.) | [4]sf.213-289 |