| 1 |  Öğrencinin süt ve daimi dişlerin morfolojik ve anatomik özellikleri, diş formülasyonları, diş hekimliğinde kullanılacak aletler  ve malzemeler, çene ilişkileri, kapanış ilişkileri, sabit protezler, preparasyon prensipleri, sabit protetik restorasyonlar hakkında bilgi sahibi olması ve bu bilgilerin sürekliliğinin sağlanması. | 
			
				| 2 | Primer ve sekonder dentisyonları tanımlayarak süt ve daimi dişlerin gelişim sürecine genel bir bakış kazanması; dişlerin Zsigmondy/Palmer ve FDI numaralandırma sistemlerini öğrenmesi; dişin kron ve kök kısımlarını, alveoler kemik ve gingivayı tanıması; diş yüzeylerini ve diş morfolojisindeki anatomik işaret noktalarını kavrayarak, dişleri yüzeylere göre bölümlere ayırma ve sistematik şekilde tanımlama becerisi kazanması  | 
			
				| 3 | Daimi dişlerin genel morfolojik özelliklerini, boyutlarını, bukkal, palatinal, mezial, distal ve oklüzal yüzey görünümlerini, kök morfolojisini ve ayırt edici kriterlerini (sağ–sol, alt–üst) detaylı şekilde öğrenerek dişleri klinik ve teorik açıdan tanımlayabilme yetkinliği kazanılması  | 
			
				| 4 | Form ve fonksiyon kavramlarının tanımlanması; proksimal kontakt alanlarının, embrasur tiplerinin, bukkal ve lingual servikal konturların öneminin, servikal çizgi kurvatürünün dişeti ataşmanı ile ilişkilerinin, okluzal kontaktlar ve arklar arası diş temaslarının öğrenilmesi ve bu yapıların klinik önemi konusunda farkındalık kazanılması hedeflenir. | 
			
				| 5 | Oklüzyon ve maloklüzyon kavramlarının, interkaspal ve sentrik oklüzyon pozisyonlarının, Spee eğrisi ile okluzal düzlem kurvatürlerinin, overjet ve overbite ölçütlerinin tanımlanması; alt ve üst dişlerin bukkolingual ve meziodistal akslarının, dişlerin insizal ve oklüzal üçlüdeki fonksiyonel formlarının ve kasp–fossa–marjinal sırt ilişkilerinin öğrenilmesi ve oklüzyonun klinik açıdan değerlendirilmesinin sağlanması  | 
			
				| 6 | Alçı materyalinin tanımının yapılması; çeşitlerinin, fiziksel, mekanik, biyolojik ve reolojik özelliklerinin öğrenilmesi; diş hekimliğinde kullanım endikasyonları ve kullanım koşulları hakkında bilgi kazanılması | 
			
				| 7 | Mumun tanımının yapılması; çeşitlerinin, fiziksel, mekanik, biyolojik ve reolojik özelliklerinin öğrenilmesi; diş hekimliğinde kullanım endikasyonları ve kullanım koşulları hakkında bilgi kazanılması | 
			
				| 8 | Akrilik rezinlerin tanımının yapılması; çeşitlerinin, fiziksel, mekanik, biyolojik ve reolojik özelliklerinin öğrenilmesi; diş hekimliğinde kullanım endikasyonları ve kullanım koşulları hakkında bilgi kazanılması | 
			
				| 9 | Akrilik rezinlerin  Kimyasal reaksiyonu ve polimerizasyonu  Polimerizasyon yöntemleri Güçlendirme yöntemleri  Porozite kavramı ve çeşitleri | 
			
				| 10 | Döküm  İşlem tanımı ve aşamaları  Materyallerinin çeşitleri ve sahip olması gereken özellikler Revetmanın  Tanımı Çeşitleri ve sahip olması gereken özellikler  Genleşme tipleri | 
			
				| 11 | Döküm Cihazları ve çeşitleri  Hataları ve sebepleri Lehim İşlem tanımı ve aşamaları  Materyallerinin çeşitleri ve sahip olması gereken özellikler | 
			
				| 12 | Sabit protezlerin Tanımı Kron ve köprü restorasyonlarıyapısal unsurları  Kronrestorasyonlarının sınıflaması o Materyale göre o Uygulandıkları bölgeye göre o Dişte kapsadığı bölgeye göre o Uygulama süresine göre o Yapıştırılma özelliğine göre o Kenar sonlanma şekline göre o Destek türlerine göre  Köprürestorasyonlarının sınıflaması o Materyale göre o Uygulandıkları bölgeye göre o Tutucu tipine göre o Uygulama süresine göre o Yapıştırılma özelliğine göre o Destek türlerine göre | 
			
				| 13 | Diş preparasyonu:  Diş yapısının korunması  Tutuculuk ve direnç  Yapısal bütünlüğün sağlanması  Servikal bitim sınırı bütünlüğü Periodonsiyumun korunması | 
			
				| 14 | Mekanik prensipler o Tutuculuk o Direnç  Biyolojik prensipler o Diş yapısının korunması o Dişeti sağlığının korunması  Estetik Prensipler o Altyapı materyalinin görünme miktarı o Porselen kalınlığı o Subgingival bitim sınırı | 
			
				| 15 | Servikal bitim sınırının  Seviyesi ve biyolojik genişlik Tipleri  Belirleme kuralları Farklı tasarımların avantaj ve dezavantajları  Restorasyon ile uyumunun değerlendirme yöntemleri | 
			
				| 16 | Tam metal döküm kronların  Endikasyon ve kontrendikasyonları  Avantaj ve dezavantajları Preparasyon özellikleri  Yapım teknikleri  Kullanılan materyaller | 
			
				| 17 | Day tanımı  Daylı modelin önemi Daylı model hazırlama sistemleri  Trimleme işlemi  Modellerin artikülatöre bağlanması | 
			
				| 18 | Köprü restorasyonlarının  Çeşitleri Endikasyon ve kontrendikasyonları  Avantaj ve dezavantajları  Yapısal unsurları  Yapım teknikleri Kullanılan materyaller | 
			
				| 19 | Tedavi öncesi rezidüel kretlerin değerlendirilmesi  Tedavi öncesi rezidüel kretlerin modifikasyonu  Gövde tipleri  Konnektörler  Gövde ve periodontal sağlık ilişkisi  Gövde ve konnektörlerde optik yanılsamalar | 
			
				| 20 | Geçici kron restorasyonlarının  Çeşitleri ve özellikleri  Endikasyonları  Avantajları  Yapım teknikleri Kullanılan materyaller  Geçici simantasyon işlemi | 
			
				| 21 | Parsiyel kronların  Çeşitleri  Endikasyon ve kontrendikasyonları  Avantaj ve dezavantajları Preparasyon özellikleri  Yapım teknikleri  Kullanılan materyaller | 
			
				| 22 | Destek dişlerin değerlendirilme kriterleri o Kron-Kök Oranı o Kök Şekli ve açısı o Periodontal yüzey alanı o Periodontal sağlık  Dişsiz sahanın uzunluğu  Endodontik tedavi görmüş destek dişler | 
			
				| 23 |  Estetiğin genel prensipleri  Estetik alanın tanımı Dentofasiyal kompozisyon bileşenleri o Fasial komponentler o Dental komponentler o Gingival komponentler o Fiziksel komponentler  Gülme hattının analizi ve düzenlenmesi | 
			
				| 24 | Döner aletlerin o Tanımı o Çeşitleri o Diş dokularına etkileri  Preparasyon derinliği  Isı, basınç ve vibrasyon  Hidrodinamik teori Preparasyona bağlı pulpal hipertermi ve önlenmesi Preparasyona bağlı dentin hipersensivitesi ve tedavisi | 
			
				| 25 | Metal-destekli porselen restorasyonların  Endikasyon ve kontrendikasyonları  Avantaj ve dezavantajları  Preparasyon özellikleri  Yapım teknikleri  Kullanılan materyaller  Klinik başarı kriterleri | 
			
				| 26 | Metal alaşım tipine göre porselen metal bağlantısı o Kimyasal bağlanma o Van-der Waal’s kuvvetleri o Mekanik bağlanma o Sıkışma bağlantısı | 
			
				| 27 | Metal alt yapının  Fonksiyonları  Planlanmada dikkat edilecek noktalar o Farklı servikal bitim sınırları o Antagonist teması o Porselen metal birleşimi o İnterproksimal kontak o Porselenin metal ile desteklenme mesafesi  Anterior ve posterior dişler için planlanması | 
			
				| 28 | Metal-destekli porselen restorasyonların alt yapı laboratuvar yapım aşamaları o Döküm tekniği ve yapım aşamaları o Laser sinter tekniği ve yapım aşamaları o Kazıma (milling) tekniği ve yapım aşamaları Porselen üst yapı yığma ve fırınlama yöntemleri | 
			
				| 29 | Fırınlama ısılarına göre seramiklerin sınıflandırılması  Kullanım yerlerine göre seramiklerin sınıflandırılması  İçeriklerine veya mikro yapılarına göre seramiklerin sınıflandırılması  Yapım tekniklerine göre seramiklerin sınıflandırılması |