| 1 | Mikrobiyolojinin tanımı ve kısa tarihçesi | Deri Endüstrisinde Mikrobiyoloji ve Deri Hastalıkları Prof.Dr.A.Cemal OMURTAG Sayfa 1-24 |
| 2 | Aminoasitler ve proteinler | Mikrobiyoloji Ders Notları Doç.Dr.Tanju NEMLİ Sayfa26-30 |
| 3 | Enzimlerin çalışma prensibi | Mikrobiyoloji Ders Notları Doç.Dr.Tanju NEMLİ Sayfa31-39 |
| 4 | Mikroorganizma salgıları enzimler, toksinler antibiyotikler | Mikrobiyoloji Ders Notları Doç.Dr.Tanju NEMLİ Sayfa 40-51 |
| 5 | Mikroorganizmalarda beslenme tipleri | Mikrobiyoloji Ders Notları Doç.Dr.Tanju NEMLİ Sayfa 52-57 |
| 6 | Virüsler | Mikrobiyoloji Ders Notları Doç.Dr.Tanju NEMLİ Sayfa 58-62 |
| 7 | Bakteriofaj | Mikrobiyoloji Ders Notları Doç.Dr.Tanju NEMLİ Sayfa 63-67 |
| 8 | Bakterilerin morfolojisi, kimyasal yapısı | Mikrobiyoloji Ders Notları Doç.Dr.Tanju NEMLİ Sayfa 68-110 |
| 9 | Transformasyon, konjugasyon, transdüksiyon | Mikrobiyoloji Ders Notları Doç.Dr.Tanju NEMLİ Sayfa 11-112 |
| 10 | Deri işlentilerinde fungusların etkisi | Mikrobiyoloji Ders Notları Doç.Dr.Tanju NEMLİ Sayfa 113-139 |
| 11 | Ham deri kalitesini etkileyen faktörler | HAM DERİ Yapısı, Bileşimi ve Özellikleri Prof.Dr.Mustafa HARMANCIOĞLU Doç.Dr.Yalçın DİKMELİK Sayfa 293-295 |
| 12 | Deri hastalık ve zararlılarının etkileri | HAM DERİ Yapısı, Bileşimi ve Özellikleri Prof.Dr.Mustafa HARMANCIOĞLU Doç.Dr.Yalçın DİKMELİK Sayfa 296-297 |
| 13 | Antraks, alopecia, variola, erysipelas, ekzama, dermatit | HAM DERİ Yapısı, Bileşimi ve Özellikleri Prof.Dr.Mustafa HARMANCIOĞLU Doç.Dr.Yalçın DİKMELİK Sayfa 298-303 |
| 14 | Hypodermasis, uyuz, kene, pediculosis, nematod | HAM DERİ Yapısı, Bileşimi ve Özellikleri Prof.Dr.Mustafa HARMANCIOĞLU Doç.Dr.Yalçın DİKMELİK Sayfa 304-311 |