| 1 | Bakteri fizyolojisinin tanımı ve kapsamı açıklanır. Prokaryotik ve ökaryotik mikroorganizmaların tanımlanması ve açıklanması, Taksonomik sınıflandırma ile fizyoloji ilişkisi | 1,2 |
| 2 | Hücre Zarı ve Zarla İlişkili Yapılar, Hücre Duvarı, Kapsül ve Flagella | 1, 2 |
| 3 | Bakteriyel gelişme ve Bölünme | 1, 2 |
| 4 | Bakteriyel Beslenme Tipleri ve Ortamlar | 1,2 |
| 5 | Aerobik ve anaerobik solunum farkları Elektron taşıma zinciri, terminal elektron alıcıları | 1,2 |
| 6 | ATP üretimi ve PMF | 1,2 |
| 7 | Laktik asit, alkol, miks asit fermentasyonu Enerji verimi kıyaslaması | 1,2 |
| 8 | Replikasyon, transkripsiyon, translasyon süreçleri Operon modeli: Lac ve Trp operonları | 1,2 |
| 9 | Isı şoku proteinleri, oksidatif stres, asidik stres Spor oluşumu | 1, 2 |
| 10 | Biyofilm yapısı, EPS üretimi Hücrelerarası iletişim ve davranışsal koordinasyon | 1, 2 |
| 11 | Antibiyotik etki mekanizmaları Direnç mekanizmaları (efflux, hedef değişikliği) | 1, 2 |
| 12 | Sentetik biyoloji ve bakteriyel sistemler | 1, 2 |
| 13 | Biyojeokimyasal döngülerde bakteriyel fizyolojini rolü | 1, 2 |
| 14 | Sürdürülebilir çevre ve üretim hedeflerinin sağlanmasında bakterilerin rolü ve önemi | 1, 2 |