| 1 | Enzim tanımı, genel özellikleri, enzim yapısı ve kimyası | Ders notları |
| 2 | Enzimlerin Sınıflandırılması ve Adlandırılmaları | Ders notları |
| 3 | Enzim gruplarına örnek reaksiyonlar | Ders notları |
| 4 | Enzimlerin yapısal bileşenleri, amino asitler ve çeşitleri, koenzim, kofaktör vs. | Ders notları |
| 5 | Enzim Aktivitesini Etkileyen Faktörler | Ders notları |
| 6 | Enzim Kinetiği | Ders notları |
| 7 | İzoezimler ve gen kaynaklarının önemi | Ders notları |
| 8 | Sağlık ve tıpta önemli enzimler | Ders notları |
| 9 | Klinik tanı ve teşhiste enzimler | Ders notları |
| 10 | Mikrobiyal kaynaklı bazı enzimlere örnekler, özellikleri ve önemi | Ders notları |
| 11 | Endüstriyel öneme sahip enzimlere örnekler, sürdürülebilirlik ve kalkınmada yeri ve önemi | Ders notları |
| 12 | Bitkisel kökenli bazı önemli enzimler | Ders notları |
| 13 | Enzim aktivitesinin belirlenmesinde kullanılan yöntemler | Ders notları |
| 14 | Enzim analizinde ayırma teknikleri | Ders notları |