| 1 | İnsan Mikroorganizma ilişkisine genel bakış, Normal Flora | [1] 701-708, [2] 340-355 |
| 2 | Mikroorganizmalarla insanlar arasındaki zararlı etkileşimler | [1] 710-713 |
| 3 | Virülens ve Toksinler, Konakçı faktörleri | [1] 716-723 |
| 4 | Hava yolu ile taşınan patojenler | [1] 848-861 |
| 5 | Doğrudan temas ile geçen hastalıklar | [1] 864-867 |
| 6 | Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar | [1] 869-875 |
| 7 | Hayvanlar aracılığıyla taşınan hastalıklar | 885-890 |
| 8 | Arthropodlar aracılığıyla taşınan hastalıklar | [1] 890-900 |
| 9 | Toprak kaynaklı hastalıklar | [1] 901-906 |
| 10 | Su kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar | [1]914-920 |
| 11 | Gıda zehirlenmesi ve gıda enfeksiyonları | [1] 930-938 |
| 12 | Mikrobiyal üremenin kontrolü | [1] 671-679 |
| 13 | Antimikrobiyal etkenler ve antibiyotikler | [1] 681-691, [2] 440-467 |
| 14 | İlaç keşfi ve ilaç direnci | [1] 692-699 |