| 1 | Biyoteknolojinin tanımı, tarihçesi, gelişimi ve biyoteknolojideki temel kavramlar. | [1]s. 2-9; 25-37; [3]s.601-604 |
| 2 | Hayvan Biyoteknolojisi | [8] |
| 3 | Hayvan Biyoteknolojisinde önemli mikroorganizmalar | [1] s.20-22 |
| 4 | Hayvan hücre doku kültürü | [4]s.163-186; [6]s.415-417 |
| 5 | Transgenik organizma ve ürünleri belirleme teknikleri | [1]s.77-103 |
| 6 | Transgenik hayvan üretim stratejileri | [1]s.83-86; [5]s.553-554 |
| 7 | Protein mühendisiği | [3]s.614-620 |
| 8 | Moleküler Biyoteknolojide Kullanılan Yöntemler | [1]s.100-200 |
| 9 | Gen klonlama-1 | [2]s.1-28,s.104-181; [7]s.43-65 |
| 10 | Gen Klonlama-2 | [2]s.197-271; [6]s.396-413 |
| 11 | Rekombinant DNA teknikleri; DNA eldesi, Rekombinant eldesi | [2]s.28-84; [5]s.457-483; [7]s.541-556 |
| 12 | Rekombinantın kontrolu : DNA/RNA analizi | [2]s.181-193,s.225-230; [6]s.403-410 |
| 13 | Sürdürülebilirlik bağlamında sıfır açlığa ulaşmak için hayvan biyoteknolojisinin önemi | |
| 14 | Sürdürülebilirlik kapsamında daha sağlıklı ve üretken hayvanların üretiminde hayvan biyoteknolojisinin önemi | |