| 1 | Laboratuvar çalışma kuralları, temel araç gereçler, genel laboratuvar teknikleri | [1] 12-15, [2] 17-26 |
| 2 | Mikroskobun kısımları ve kullanımı, preparat hazırlama | [1] 20-29 |
| 3 | Su iyonizasyonu, pH, asit-baz ve tampon çözeltiler ve çözelti hazırlama | [1] 35-42, [2] 30-39 |
| 4 | Canlı dokulardaki organik bileşiklerin tayini | [1] 45-59 |
| 5 | Katalaz aktivitesi, sıcaklığın, enzim ve substrat miktarının reaksiyon hızına etkisi | [1] 62-79 |
| 6 | Proteinlerin kalitatif ve kantitatif tayini | [1] 81-95 |
| 7 | Farklı kaynaklardan protein izolasyonu | [1] 81-95 |
| 8 | Bitkilerde fotosentez ve solunum olaylarının gösterilmesi | [1] 102-121 |
| 9 | Klorofil tayini | [1] 102-121 |
| 10 | Karbonhidratların fermantasyonu | [1] 123-132 |
| 11 | Bakteri kültür ortamının hazırlanması | [1] 135-142 |
| 12 | Protista kültürü hazırlanması | [1]142-145 |
| 13 | Gıda hijyeni ve gıdalarda üreyen mikroorganizma ve küflerin incelenmesi | [1]147-153 |
| 14 | Veri toplanması ve bilimsel grafik çizilmesi | [1]160-165 |