TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ / BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ / BUT4064 - SPECIAL VEGETABLE PRODUCTION

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Domatesin orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
2Biberin orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
3Patlıcanın orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
4Kavunun orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
5Karpuzun orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
6Hıyarın orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
7Kabağın orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
8Taze fasulyenin orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
9Soğanın orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
10Sarımsağın brokkolinin orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
11Karnabahar ve brokkolinin orijin ve sistematiği, çeşit tipleri,botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
12 Lahana ve turbun orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3
13 Havucun orijin ve sistematiği, çeşit tipleri, botanik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işlemleri1,2,3