TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ / BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ / BUT4050 - NURSERY PLANT PRODUCTION

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Sebzecilikte fide ile üretimin nedenleri, ülkemizdeki fide üretiminin durumu, Fide üretimini etkileyen faktörler1,2,3
2Fidesi ile üretilen sebze türleri ve fide üretim yöntemleri1,2,3
3Yazlık sebze türlerinde fide üretimi1,2,3
4Kışlık sebze türlerinde fide üretimi1,2,3
5Kaliteli fide elde edilmesinde gerekli uygulamalar1,2,3
6Fidelerde aşılama1,2,3
7ARA SINAV 
8Türkiye ve dünyada fidan yetiştiriciliğinin durumu ile ekonomik önemi 1,2,3
9Meyve fidanı üretim yöntemleri ve fidanlıklarda bulunması gereken tesisler1,2,3
10Çöğür anaçları ve üretim yöntemleri1,2,3
11Vegetatif üretim yöntemleri ve klon anaçları1,2,3
12Fidan üretiminde kullanılan aşı yöntemleri1,2,3
13Bazı meyve türlerinde fidan üretimi1,2,3
14FİNAL