TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ / BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ / BSM4022 - ORGANIC FARMING

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Organik tarımın tanımı ve tarihi [1] s. 1–12; [3] s. 5–10
2Organik tarımın amacı ve temel esasları [2] s. 13–25; [8] s. 7–15
3Dünyada organik tarım [9] s. 10–22; [11] s. 30–35
4Türkiye’de organik tarım [3] s. 45–60; [12] s. 5–18
5Organik tarım ve çevre ilişkileri [1] s. 26–38; [7] s. 40–48
6İyi tarım uygulamaları [5] s. 12–20; [10] s. 18–24
7Organik tarım ile iyi tarım arasındaki farklılıklar [4] s. 20–30; [6] s. 10–15
8Sürdürülebilir tarım [8] s. 16–25; [9] s. 26–33
9Türkiye’de organik tarım potansiyeli [3] s. 61–72; [12] s. 19–28
10Organik tarla bitkileri tarımı [2] s. 26–34; [7] s. 49–58
11Organik sebze ve meyve yetiştiriciliği [1] s. 39–48; [10] s. 25–35
12Organik hayvancılık ve hayvansal üretim [5] s. 21–30; [8] s. 36–42
13Organik çay üretimi [9] s. 34–40; [12] s. 29–35
14Organik ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve ambalajlanması[6] s. 16–24; [11] s. 36–45