| 1 | Biyoteknolojinin konuları ve tanımlar | [11] |
| 2 | Fermentasyon teknolojisi ve ilkeleri | [11] |
| 3 | Biyoteknolojide araştırma metotları | [11] |
| 4 | Biyoteknolojide mikroorganizmalar ve kullanımı | [11] |
| 5 | Endüstriyel amaçlı uygulamalar ve ürün geliştirme | [11] |
| 6 | Mikroorganizmaların arıtım teknolojilerinde kullanımı ve uygulamalar | [11] |
| 7 | Hayvansal ve bitkisel dokular ve doku mühendisliğine giriş | [11] |
| 8 | Doku mühendisliği uygulamaları ve metotlar | [11] |
| 9 | Doku mühendisliğinde tıbbi uygulamalar | [11] |
| 10 | Tıbbi biyoteknolojinin diğer alanları, kök hücre teknolojisi vs. | [11] |
| 11 | Genetik mühendisliği ve uygulamaları | [11] |
| 12 | Bitki biyoteknolojisi ve uygulamaları, | [11] |
| 13 | Genetiği değiştirilmiş organizmaların üretimi ve kullanım alanları | [11] |
| 14 | Güncel sorunlar ve çözümlerinin tartışılması | [11] |