| 1 | Endüstriyel mikrobiyolojinin konuları ve konuyla ilgili kavramlar | [1], [2] |
| 2 | Fermentasyon teknolojilerinde kullanılan metotlar ve reaktör çeşitleri | [1], [2] |
| 3 | Fermentasyon teknolojisinde kullanılan biyokatalizörler | [1], [2] |
| 4 | Endüstriyel mikroorganizma kaynaklı ürünler (primer ve sekonder metabolitler, özellikleri ve farklılıkları) | [1], [2] |
| 5 | Antibiyotik ve antimikrobiyal ajan üreten mikroorganizmaların özellikleri ve ürün özellikleri | [1], [2] |
| 6 | Vitamin ve amino asit üretiminde kullanılan mikroorganizmalar | [1], [2] |
| 7 | Mikroorganizmaların çeşitli maddelerin dönüşümünde kullanılmaları | [1], [2] |
| 8 | Mikrobiyel enzimler ve üreten mikroorganizmalar, çeşitli sektörlerde kullanımları | [1], [2] |
| 9 | Sitrik asit ve çeşitli asitlerin üretimi ve bu amaçla kullanılan mikroorganizmalar | [1], [2] |
| 10 | Maya ve üretimleri | [1], [2] |
| 11 | Alkollü içecek üretimi ve bu amaçla kullanılan mikroorganizmalar | [1], [2] |
| 12 | Besinsel amaçlarla mikroorganizma üretimi | [1], [2] |
| 13 | Atıksu arıtım teknolojilerinde mikroorganizma uygulamaları | [1], [2] |
| 14 | Mikrobiyel teknolojide güncel sorunlar ve tartışma | [1], [2] |