| 1 | İhtiyoloji dersinin tanımı, Balıkların yakalanması ve örnek alma yöntemleri |
| 2 | Balıklarda biyolojik özellikler, Üreme şekilleri, Üreme stratejileri |
| 3 | Yumurtanın döllenmesi ve embriyonel gelişme, Balıklarda yumurta şekilleri Larva ve yavru dönemleri |
| 4 | Balık yumurta ve larva toplama teknikleri |
| 5 | Yumurta veriminin hesaplanması ve yumurta saklama yöntemleri |
| 6 | Balıklarda besin ve beslenme şekilleri, Yem değerlendirme katsayısı, Mide doluluk indeksi |
| 7 | Balıkların incelenmesi; balık türlerinin ayrımında kullanılan ölçülebilen özellikler (metrik karakterler) |
| 8 | Balıklarda yaş tayini, |
| 9 | Balıklarda Yaş-boy ve yaş-ağırlık ilişkisi, Boy uzunluklarının gruplandırılması, Uzunluk-ağırlık ilişkisi, Kondisyon faktörü |
| 10 | Balık göçlerinin anlatılması; Balık göçlerine ilişkin bazı terimler, Balık göçleri nasıl saptanır, |
| 11 | Ekonomik değeri olan bazı balık göçleri |
| 12 | Balıklarda markalama yöntemleri |
| 13 | Balıklarda etiketleme yöntemleri |