| 1 | klinik mikrobiyolojiye giriş ve tanımlar | [1], [11] |
| 2 | Patojen mikroorganizmaların izolasyonu ve klinik örnekler | [1], [11] |
| 3 | Genel tanımlama teknikleri, mikroskopik teknikler | [1], [11] |
| 4 | İmmünodiagnostik teknikler | [1], [11] |
| 5 | Nükleik asit probar ve kullanımı | [1], [11] |
| 6 | Mikrobiyal hastalıklar ve bulaş yolları | [1], [11] |
| 7 | Solunum yolu enfeksiyonları ve etkenleri olan bakteriler | [1], [11] |
| 8 | Solunum yolunda enfeksiyon yapan virüsler | [1], [11] |
| 9 | Seksüel yolla bulaşan mikroorganizmalar ve enfeksiyonları | [1], [11] |
| 10 | Deri ve yumuşak doku hastalıkları ve etkenleri | [1], [11] |
| 11 | Hayvanlardan geçen enfeksiyon etkenleri | [1], [11] |
| 12 | Böcek gibi vektörler aracılığıyla bulaştırılan hastalıklar ve etkenleri | [1], [11] |
| 13 | Gıda kaynaklı hastalıklar ve zehirlenmeler | [1], [11] |
| 14 | Su kaynaklı hastalıklar ve etkeni mikroorganizmalar | [1], [11] |