| 1 | Mikrobiyolojiye giriş, mikroorganizma sınıfları | 1,2,3 |
| 2 | Prokaryot ve ökaryot hücre yapıları | 1,2,3 |
| 3 | Bakteri hücre duvarı ve zar yapısı | 1,2,3 |
| 4 | Flagella, kapsül, fimbria, spor yapıları | 1,2,3 |
| 5 | Mikrobiyal genetik: DNA, genetik materyalin yapısı | 1,2,3 |
| 6 | Genetik değişim: mutasyon, konjugasyon, transformasyon | 1,2,3 |
| 7 | Mikrobiyal metabolizma ve enerji üretimi | 1,2,3 |
| 8 | Mikrobiyal büyüme ve çoğalma | 1,2,3 |
| 9 | Mikrobiyal büyümeyi etkileyen faktörler | 1,2,3 |
| 10 | Antimikrobiyaller: antibiyotik türleri ve etki mekanizmaları | 1,2,3 |
| 11 | Antibiyotik direnci ve mekanizmaları | 1,2,3 |
| 12 | Mikrobiyal ekosistemler: simbiyoz, kommensalizm, patojenite | 1,2,3 |
| 13 | Mikroskop çeşitleri ve mikrobiyolojik gözlem teknikleri | 1,2,3 |
| 14 | Genel tekrar ve örnek olay analizi | |