BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES3014 - BİYOİSTATİSTİK

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Biyoistatistiğe Giriş: Tanım, Önemi ve Kullanım Alanları[2] S.1-15 [3] S.1-3 [4] s. 149-160
2Temel Kavramlar: Evren, Örneklem, Değişkenler, Ölçek Türle[1] s. 188-204 [2] s. 376-393 [4] s. 101-115
3Veri Türleri ve Verilerin Toplanması, Kodlama ve Düzenleme[4] s. 173-193
4Frekans Dağılımları ve Grafiksel Gösterimler (Histogram, Sütun, Pasta vb.)[4] s. 173-193
5Merkezi Eğilim Ölçüleri (Ortalama, Ortanca, Mod)[1] s. 7-22 [3] S.19-25 [4] s. 173-193
6Yayılma Ölçüleri (Standart Sapma, Varyans, Çeyrekler Açıklığı)[4] s. 175-187, [2] s. 286-296
7Normal Dağılım, Z Skoru ve Dağılımın Yorumlanması[4] s. 175-187, [2] s. 286-296
8Örnekleme Yöntemleri ve Örnekleme Dağılımları[1] s. 188-204 [2] s. 376-393 [4] s. 101-115
9Hipotez Testleri: Temel Kavramlar, Hata Türleri, p-Değeri[1] s. 188-204 [2] s. 376-393 [4] s. 71-96
10t-Testi (Bağımlı ve Bağımsız Gruplar için)[1] s. 245-268 [4] s. 149-160
11Ki-Kare Testi ve Uygulamaları (Sıklık Tabloları)[1] s. 245-268 [4] s. 149-160
12Korelasyon ve Regresyon Analizi (Beslenme Verileri Üzerinde Uygulama)[1] s. 214-244 [2] s. 396-450
13Korelasyon ve regresyon( basit ve çoklu doğrusal regresyon )analizi[1] s. 214-244 [2] s. 396-450
14İstatistiksel Yazılımlar ile Analiz (SPSS, R veya Excel) + Genel Tekrar[1] s. 1-6, [2] S.1-15 [3] S.1-3 [4] s. 175-187