BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES3002 - TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Dersin Tanıtımı, Amacı ve Hedefleri. Temel epidemiyolojiAykut M. Toplum Beslenmesi. İçinde Halk Sağlığı Genel Bilgiler, Öztürk Y, Günay O (edt), Erciyes Üniversitesi Yayınları, Kayseri, 2011
2Dünyada ve ülkemizde beslenme sorunlarının boyutları. 
3Protein enerji malnütrisyonu. 
4İyot yetersizliği hastalıkları. 
5Beslenme anemileri (Demir yetersizliği). 
6Beslenme anemileri (Folik asit, B12 vitamini yetersizliği). D vitamini yetersiziliği ve raşitizim. 
7Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Obezite). 
8Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kardiyovasküler hastalıklar) 
9Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kanserler) 
10Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Diyabet) 
11Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Metabolik Sendrom) 
12Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Osteoporoz). 
13Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Diş çürükleri). 
14Beslenmeyle ilişkili kronik hastalıkları önlemede fiziksel aktivitenin rolü