1 | Dersin Tanıtımı, Amacı ve Hedefleri. Temel epidemiyoloji | Aykut M. Toplum Beslenmesi. İçinde Halk Sağlığı Genel Bilgiler, Öztürk Y, Günay O (edt), Erciyes Üniversitesi Yayınları, Kayseri, 2011 |
2 | Dünyada ve ülkemizde beslenme sorunlarının boyutları. | |
3 | Protein enerji malnütrisyonu. | |
4 | İyot yetersizliği hastalıkları. | |
5 | Beslenme anemileri (Demir yetersizliği). | |
6 | Beslenme anemileri (Folik asit, B12 vitamini yetersizliği). D vitamini yetersiziliği ve raşitizim. | |
7 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Obezite). | |
8 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kardiyovasküler hastalıklar) | |
9 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kanserler) | |
10 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Diyabet) | |
11 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Metabolik Sendrom) | |
12 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Osteoporoz). | |
13 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Diş çürükleri). | |
14 | Beslenmeyle ilişkili kronik hastalıkları önlemede fiziksel aktivitenin rolü | |